336 zonnepanelen op gebouw Nieuw Amsterdam

Op het dak van het Nuon-hoofdkantoor, het gebouw ‘Nieuw Amsterdam’, liggen sinds half januari 336 zonnepanelen. 

De medewerkers van deze energieleverancier hebben het initiatief genomen om dit zonnedak te realiseren, via het deelnemersmodel ‘ZonSamen’. In dit model investeren medewerkers samen in zonnepanelen op bedrijfspanden van Nuon.

Eind 2015 werden al 962 panelen geplaatst op bijgebouwen van de Hemweg-centrale in Amsterdam. “We zijn trots dat met dit zonnedak ons kantoor nog duurzamer is geworden”, vertelt Nuon-topman Peter Smink. “We verwachten dat meer van dit soort daken op onze andere panden volgen.” Samen met de 336 zonnepanelen wordt er energie opgewekt als het verbruik van 100 huishoudens.

Investeren in duurzame energie

Via het ‘ZonSamen’-concept kunnen medewerkers van Nuon samen investeren in duurzame energie via obligaties. “We onderzoeken of we op meer Nuon-gebouwen zonnepanelen kunnen plaatsen, dan kunnen nog meer collega’s meedoen”, vertelt Bart Dehue als een van de initiatiefnemers. “We verkennen momenteel ook de mogelijkheden om het concept aan te bieden aan andere organisaties, zodat ook zij hun medewerkers kunnen betrekken bij de investering in duurzame energie.”

Het hoofdkantoor van Nuon huist sinds eind 2012 in ‘Nieuw Amsterdam’. Dankzij een renovatie beschikt dit gebouw over de certificering BREEAM-NL Very Good. 

Foto: Initiatiefnemers Bart Dehue en Nicolien Sleyffers plaatsen het laatste paneel.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Amsterdam, Noord-Holland