BREEAM ‘Very Good’ voor herontwikkeling Damrak 70

Het ontwerp voor Damrak 70 heeft het BREEAM-NL Nieuwbouw Ontwerpcertificaat ‘Very Good’ behaald.

Voorafgaand aan de start van het project heeft Bouwinvest een hoog ambitieniveau op het gebied van duurzaamheid neergelegd bij de ontwikkelaars TOP Vastgoed en FiMek.

Zonnepanelen en ledverlichting

Onder begeleiding van adviesbureau Peutz heeft het ontwerpteam diverse duurzaamheidsmaatregelen in het ontwerp geïntegreerd. Zo komen er zonnepanelen op het dak en wordt primair gebruik gemaakt van ledverlichting. Daarnaast heeft aanneemcombinatie Dura VermeerDe Nijs heeft haar kennis en kunde op het gebied van duurzaam bouwen ingebracht.

Daarbij voldoet de bouwplaats aan de gedragscode Bewuste Bouwers. In overleg met de huurders wordt gestreefd een breed pakket aan duurzaamheidsmaatregelen te treffen in de inrichting en exploitatie van de winkels.

Herontwikkelingsproject Nowadays

Het oplevercertificaat voor Damrak 70 wordt afgegeven nadat ook Primark haar winkelruimte enige tijd in exploitatie heeft genomen. Naar verwachting is dit het eerste kwartaal van 2017. Damrak 70 is onderdeel van het grootschalige herontwikkelingsproject Nowadays. Eerder ontving Nieuwendijk 196 - dat ook bij dit project hoort - het BREEAM-NL Very Good Ontwerpcertificaat.

Deel dit artikel

permalink