Eerste gemeente bij Stroomversnelling

Als eerste gemeente is Apeldoorn lid geworden van de vereniging Stroomversnelling.

“Alle energie die we besparen door bestaande gebouwen energiezuiniger te maken, hoeven we niet meer op te wekken”, vertelt wethouder Mark Sandmann. “Dat helpt in het duurzaam maken van Apeldoorn.”

Samen Apeldoorn duurzaam maken

Het doel is om bij alle gebouwen, bedrijven en woningen nul-op-de-meter te realiseren. De Stroomversnelling zet zich namelijk in om (bestaande) gebouwen te verduurzamen. “Het lidmaatschap bij de Stroomversnelling biedt ons de kans expertise op te halen bij andere organisaties. Ook kunnen wij onze ervaringen weer met hen delen. Want het duurzaam maken van Apeldoorn doen we samen. Daarom ben ik ook heel blij met dit lidmaatschap. Het is een goede stap in de richting van een duurzaam en energiezuinig Apeldoorn.”

Nul-op-de-Meter renovaties helpen Apeldoorn om energieneutraal te worden. De combinatie van duurzame energie en het terugdringen van het energiegebruik zorgt er voor dat Apeldoorn weer een stap dichterbij is bij haar ambities op het gebied van duurzaamheid. Deze gemeente heeft als ambitie om in 2020 energieneutraal te zijn.

Foto: Paleis het Loo in Apeldoorn.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Apeldoorn, Gelderland