Pensioenfonds koopt 55 energiezuinige woningen

Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw (BPL) heeft via Syntrus Achmea Real Estate & Finance 55 zeer energiezuinige woningen aangekocht in Veenendaal.

De energienotanul-woningen variëren in oppervlakte tussen de 117 en 136 m2. Zij worden aangeboden in het betaalbare segment van de vrije-sectorhuur.

De bewoners gebruiken geen gas en vrijwel geen elektriciteit. Dat komt door de zeer hoogwaardige isolatie, waaronder triple beglazing. Zonnepanelen op het dak leveren voldoende energie om het huishouden te kunnen draaien. Een luchtwarmtepomp zorgt voor efficiënte opwekking van warmte voor het tapwater en de ruimteverwarming. De traditionele gasaansluiting behoort tot het verleden.

Duurzaam rendement

De aankoop in Veenendaal past in de strategie van BPL om duurzaam te beleggen. “Deze woningen zijn goed voor het milieu en goed voor de portemonnee van de huurders. Daarnaast leveren ze de deelnemers van het pensioenfonds een duurzaam rendement op”, zegt voorzitter beleggingsadviescommissie Henk Onstwedder van het pensioenfonds. “Daarmee snijdt het mes aan 3 kanten.”

“Wij zijn verheugd dat we met deze aankoop de specifieke wensen van onze klant kunnen invullen”, zegt director Woningbeleggingen Peter Appeljan van Syntrus Achmea. “Duurzame vrije sectorhuurwoningen op de goede locaties zijn om meerdere redenen een uitstekende investering voor institutionele beleggers: op korte en langere termijn.”

Versnelde verduurzaming nieuwbouwwoningen

VolkerWessels Vastgoed en Boschveen Projectontwikkeling zorgen voor de ontwikkeling van de woningen aan de Ambachtstraat. Het eerstgenoemde bedrijf ziet dat BPL de toegevoegde waarde van energienotanul erkent. “Het bouwbesluit is niet langer bepalend voor de mate van duurzaamheid bij woningen”, vertelt Onno Dwars, hoofd acquisitie & innovatie van VolkerWessels Vastgoed. “Het gaat om het beleid van de belegger. Hiermee kunnen we een versnelde verduurzaming van nieuwbouwwoningen realiseren.”

De 55 woningen in Veenendaal maken deel uit van een groter project, waarbij een voormalige school en aangrenzend industrieterrein worden herontwikkeld. De oplevering van deze 55 woningen staat gepland in het vierde kwartaal van 2016.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Veenendaal, Utrecht