Duurzaamste kantoorgebouwen staan in Amsterdam

Met zijn Amsterdamse hoofdkantoor (zie foto) heeft ABN Amro de BREEAM Award gewonnen in de categorie ‘Duurzaamste bestaande gebouw internationaal’. The Edge, dat aan de Zuidas van onze hoofdstad staat, won de prijs in de categorie ‘Nieuw kantoorgebouw’ en de publieksprijs 'Your BREEAM'.

De financiële dienstverlener won deze prijs vanwege de duurzame maatregelen van de afgelopen jaren en de behaalde resultaten. “Het is een erkenning voor ons werk van de afgelopen jaren om het hoofdkantoor te verduurzamen”, vindt Mark van Rijt, managing director facility bij ABN Amro. “Het laat zien dat we goed op weg zijn met onze duurzaamheidsambities. Naast dit gebouw zijn we druk bezig geweest met onze andere panden, zoals het energieneutrale bankkantoor in Alkmaar."

110.000 m2 aan herbestemmingstrajecten

Met de opgedane kennis wil hij de vastgoedklanten adviseren. "Zo passen wij het meteen toe in de praktijk. Verduurzaming van ons commercieel vastgoed is een belangrijk speerpunt voor ons, tot nu toe financierden we 110.000 m2 aan herbestemmingstrajecten. Zo willen we samen met onze klanten een hefboom creëren voor het verduurzamen van bestaande bouw in Nederland.”

BREEAM Award voor The Edge

Namens Real Estate Clients liet managing director Rutger Schuur van ABN Amro weten bijzonder blij te zijn met de prijs voor The Edge. “Het versterkt onze ambitie om in 3 jaar 30 landmarks te financieren. We zijn trots dat we hebben bijgedragen aan dit succes.”

Ook BREEAM-NL assessor DGMR is trots hierop. "Dit kantoorgebouw is een voorbeeld voor de markt", vindt directeur Paul van Bergen. "Duurzaam bouwen is bouwen voor de toekomst. Naast energie en grondstoffen gaat het ook om gezondheid. Onderzoek toont aan dat mensen in een duurzaam gebouw minder ziek en productiever zijn."

De BREEAM Awards worden uitgereikt aan gebouwen met minimaal het certificaat BREEAM Excellent (4 sterren) en uitblinken in energie en ecologie management.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Amsterdam, Noord-Holland