Advertorial: Het bouwen van een businesscase voor zonne-energie

Voor het toepassen van zonne-energie is de rentabiliteit van de investering van belang. Het bouwen van een complete businesscase voor zonne-energie voor gebouwen is in één middag te leren.

In vrijwel alle gebouwen is nog energie te besparen. Ook energieopwekking rond eigen vastgoed is vaak mogelijk. Maar hoe pak je dat aan? EnergieOpleidingen biedt praktische cursussen aan voor professionals in vastgoedbeheer.

De cursus Businesscase zonne-energie voor gebouwen gaat in op het gehele traject van het overwegen tot het implementeren van een zonnestroominstallatie voor gebouwen. In één middag worden de volgende drie onderdelen behandeld:

1. Wanneer is een PV-installatie zinnig?
Een korte toelichting op de werking van zonnestroominstallaties, met aandacht voor vermogen (Wattpiek), schatting van jaarlijkse productie, de samenstelling van een installatie en de kosten daarvan.

2. Rekenen aan financieel rendement
Het afzetten van de investering tegen de inkoop van energie. Kun je salderen en tot welk vermogen? Hoe reken je met het leveringstarief? Welke schijf voor de energiebelasting is van toepassing?

3. Rentabiliteit en Total Cost of Ownership
Het rendement van een zonnestroominstallatie is afhankelijk van de uitgangspunten voor (vereiste) rentabiliteit.

De cursus start om 13.00 uur en wordt rond 17.00 uur afgesloten. U kunt kiezen uit verschillende data en locaties. Het cursusmateriaal wordt aan deelnemers digitaal beschikbaar gesteld. Schrijf u nu in!

EnergieOpleidingen is een nieuwe bundeling van alle cursussen van EnergieMedia, de uitgever van onder andere EnergieOverheid.nl. De trainingen zijn bedoeld voor iedereen die met gebouwen te maken heeft. De lesstof bevat veel voorbeelden, rekenmodellen en benchmarks, en is direct toepasbaar in de eigen situatie. De trainers zijn inhoudelijke experts op vele deelgebieden.

Deel dit artikel

permalink