Groene stroom voor ziekenhuis

Dankzij 845 zonnepanelen ontvangt het Harderwijse ziekenhuis St Jansdal duurzame energie. Van Beek Ingenieurs maakt de opgewekte energie zichtbaar.

Ziekenhuis St Jansdal, energieleverancier Pure Energie en Van Beek Ingenieurs slaan de handen ineen om het ziekenhuis te verduurzamen. De panelen wekken naar verwachting 203.000 kWh groene stroom per jaar op. Een groot gedeelte van het energieverbruik van het ziekenhuis wordt daarmee groen opgewekt.

Investering van € 300.000 

De panelen leveren genoeg energie voor zo’n 60 huishoudens: gemiddeld 3.400 KWh per huishouden. De investering van het project is ongeveer € 300.000. St Jansdal verwacht dit bedrag in zo’n 8 jaar terug te verdienen.

Ingenieursbureau Van Beek verzorgt al geruime tijd de energiemonitoring voor St Jansdal, waarbij nu ook de prestatie en het rendement van het zonnesysteem via energieschermen optimaal in beeld wordt gebracht.

Start bouw zonne-installatie

Begin maart is energiebedrijf Pure Energie begonnen met het bouwen van de zonne-installatie. Naar verwachting zijn alle zonnepanelen eind april geplaatst. De totale oppervlakte van de installatie is circa 1310 m2

Foto: Op 4 maart is de start gemaakt met het plaatsen van 845 zonnepanelen op het dak van St Jansdal.

Lees meer artikelen over wonen, zorg en welzijn op www.zorgsaamwonen.nl 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Harderwijk, Gelderland