Duurzaam distributiecentrum in FoodValley-regio

In Nijkerk staat het grootste en meest duurzame gekoelde distributiecentrum van Nederland. BFG Warehousing heeft dit centrum geopend, dat over een BREEAM-NL-certificaat van 4 sterren (Excellent) beschikt.

De opening van het nieuwe distributiecentrum markeert ook de start van de samenwerking van BFG met Müller Fresh Food Logistics. Het bedrijf sluit in Nijkerk aan op het sterk aanwezige cluster van bedrijven in de food en logistiek. Door in het nieuwe distributiecentrum ruimte te bieden aan crossdocking, een efficiënte logistieke werkwijze, kunnen beide partners niet alleen hun klanten goed bedienen, maar brengen ze ook de uitstoot van CO2 enorm terug.

Kleine 1.000 zonnepanelen zorgen voor energie

Duurzaamheid en innovatie zit beide bedrijven in de genen. BFG Warehousing ontwikkelde voor het nieuwe distributiecentrum een compleet nieuw informatiesysteem. Met een eigen glasvezelverbinding verzekert het bedrijf zich van een continue en snelle informatiestroom. Om te voldoen aan de BREEAM-eisen is geïnvesteerd in een goede isolatie, onder meer door een betonnen compartimentering van het gebouw. Daarnaast voorzien een kleine 1.000 zonnepanelen het distributiecentrum van energie en is het naastgelegen perceel, bestemd voor toekomstige uitbreiding, ecologisch ingericht.

Met het nieuwe distributiecentrum spelen BFG en Müller in op ontwikkelingen in de foodmarkt, waarin steeds meer snelheid wordt gevraagd. “Van een efficiënt gekoeld distributienetwerk kunnen ook andere partijen in de regio voordeel hebben’’, zegt BFG-topman Frank Bieze. “We hebben ruimte om ook de komende jaren verder te groeien.’’ BFG Warehousing is een onderdeel van de Bieze Food Group.

Deel dit artikel

permalink