Virtual Reality: een revolutie?

Zorgt de nieuwe wereld van Virtual Reality (VR) voor concrete verbeteringen voor bouw- en vastgoedvraagstukken? Behoren faalkosten en inefficiënt bouwen tot het verleden?

Building Holland-partner Dfab neemt bezoekers mee in deze toekomst, die nu al werkelijkheid is. Dfab vertaalt ruimtelijke plannen naar 3D. “Door een VR-bril op te zetten is het mogelijk om live door een planomgeving heen te lopen", vertelt Eric Lugtmeijer van dfab. “Hoe vertaal je een plan verder vanaf de tekentafel? Daar hebben wij een oplossing voor. We laten realtime zien wat je ter plekke in een planomgeving ziet en ook wat je daarin kunt aanpassen."

Impact van verschillende ontwerpen

De mogelijkheid om alternatieve plannen te maken en te bekijken ontketent een revolutie voor opdrachtgevers. “Ten eerste wordt het beslissingsproces eenvoudiger, omdat de impact van verschillende ontwerpen live te zien is. Daarnaast komen ontwerpdilemma’s sneller aan het licht en wordt het dus eenvoudiger om kwaliteit en snelheid van de uitvoering te verbeteren.”

Niet alleen opdrachtgevers profiteren van deze nieuwe dimensie. “Bewoners ondervinden hoe hun woning eruit komt te zien en kunnen zich voor het eerst een goed beeld vormen van bijvoorbeeld duurzaamheidsmaatregelen bij renovatie en nieuwbouw”, vertelt Lugtmeijer over de diverse doelgroepen van zijn organisatie.

Zien is geloven

De stelling ‘zien is geloven’ gaat absoluut op voor de innovatie die Dfab op haar stand toont tijdens Building Holland 2016. “We laten zien wat de mogelijkheden zijn voor opdrachtgevers, adviseurs en architecten om plannen te verbeteren in kwaliteit en kosten. Het credo is 'Kom het beleven!' en kijk naar de vele toepassingen die er zijn.”

Dfab partner van Building Holland 2016

Bezoek Building Holland-partner op standnummer 10.064A. Bekijk voor meer informatie het partnerprofiel op de officiële website van Building Holland 2016.

Deel dit artikel

permalink