Nieuwe voorzitter Cradle to Cradle Products Innovation Institute

In een periode van aanzienlijke groei is Lewis Perkins per 1 maart benoemd tot voorzitter van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute.

Onlangs bereikte het instituut de grens van 3300 certificeringen, van in totaal meer dan 200 fabrikanten. Voor 2015 betekende dit een toename van 35 procent van het aantal gecertificeerde producten. “Terwijl we continu bezig zijn met het veranderen van de manier waarop we producten maken en consumeren, is Cradle to Cradle ontwerp en certificering actueler dan ooit tevoren”, vertelt Perkins.

Dat blijkt onder andere uit de resultaten uit de eerste twee maanden van 2016, waarin al 10 procent groei is behaald. De meerderheid van de gecertificeerde producten (68%) zijn bestemd voor de bouwsector, zoals bouwmaterialen en meubels.

Nieuwe initiatieven in 2016

Het instituut is van plan in 2016 een aantal nieuwe initiatieven op te zetten gericht op een verdere toename van het aantal Cradle to Cradle gecertificeerde producten. Hierbij wordt zoveel mogelijk samenwerking met partners opgezocht, zodat gezamenlijke inspanningen resulteren in een waardevolle en positieve impact voor onze aarde. Het instituut werkt samen met onder meer de Ellen McArthur Foundation, de Sustainable Apparel Coalition en het Healthy Building Network.

Momentum voortzetten

Perkins trad in 2012 toe tot het Instituut als senior vicepresident. Tijdens zijn eerste vier jaar ontwikkelde hij het C2C Product Symposium, lanceerde het Fashion Positive initiatief in 2014, en werkte samen met voormalig president Bridgett Luther en de Raad van Bestuur op fondsenwerving, institutionele strategie, en organisatorische groei. "Ik ben vastbesloten om het momentum dat het Instituut de afgelopen zes jaar heeft opgebouwd voort te zetten.”

Video bovenaan: Wat is het Cradle to Cradle Innovations Institute

Deel dit artikel

permalink