Challenge the Future daagt studenten en bouwsector uit

Tijdens het Green Tie Gala, onderdeel van Building Holland, is Challenge the Future gelanceerd. Dit initiatief heeft als doel om de bouwsector radicaal te vernieuwen.

Vijfentwintig jonge topstudenten vanuit verschillende vakgebieden worden verbonden aan innovatieve bedrijven. Samen denken zij na over een uitdagende opgave: een zelfvoorzienende woonplek van normale afmetingen voor twee personen voor € 25.000.

De toekomst vraagt om vernieuwende concepten en producten. En met de afgesproken opgave wil stichting Challenge the Future de bouw- en woonsector helpen vernieuwen. Oplossingen waarmee we de uitdagingen van de 21e eeuw aan kunnen. Oplossingen die gemaakt worden voor mensen, voor de klant van de toekomst. Kansrijke producten, componenten of wellicht het hele concept krijgen een plek in een accelerator waarin daadwerkelijk geproduceerd gaat worden.

De Challenge mondt daarnaast uit in prototypes, mock-ups, concepten, nadere ontwerpopgaven en  leiden tot de bloei van nieuwe start-ups. De deelnemende talenten hebben een breed spectrum aan achtergronden, variërend van productietechnologie, economie, industrieel ontwerp, architectuur, marketing en IT. Dat sluit aan bij de ontwerp- en engineeringsfilosofie van Challenge the Future. Challenge the Future gelooft in cross-sectorale samenwerkingsverbanden. Het resultaat zorgt voor  betere, goedkopere, slimme en gewildere woonplekken.



“Het is mogelijk om een woonplek voor twee personen te produceren voor € 25.000 die voldoet aan de eisen van 2030 en wij gaan uitvinden hoe!” - Jan Willem van de Groep.

Initiatiefnemers

Challenge the Future is geïnitieerd door Jan Willem van de Groep. De aanleiding was het bereiken van de nummer 1 positie van de Duurzame 50 Vastgoed NL. Met het bijbehorende prijzengeld is het eerste idee uitgewerkt en vorm gegeven. Het Challenge the Future team bestaat naast Jan Willem van de Groep uit Roel Vogels, Patrick Kaashoek, Robert Freijsen en Wietse Walinga.

BASF is hoofdsponsor van Challenge the Future. Ook ARXLabs en Duurzaam Gebouwd zijn als sponsoren verbonden aan dit initiatief. Het initiatief wil een breder spectrum van sponsors aan zich binden. Voor sponsors is deelname aan het initiatief interessant vanuit diverse perspectieven, variërend van HRM, innovatie en verduurzaming, tot kennis en profilering. Challenge the Future vindt plaats in het najaar van 2016 en is de eerste in een reeks van jaarlijks terugkerende challenges.

Website Challenge the Future

Bekijk de officiële Challenge the Future-website voor meer informatie over het initiatief.

Deel dit artikel

permalink