Crowdfunding zorgt voor € 900.000 aan zonnepanelen

Het duurzame energiebedrijf Zelfstroom heeft via crowdfunding voor € 900.000 aan zonnepanelen bij particulieren geplaatst.

Begin maart sloot dit bedrijf het 4e project van € 600.000 af. Over 5 jaar wil Zelfstroom – dat zonnepanelen verhuurt en verkoopt – € 100 miljoen aan zonnepanelen op particuliere daken hebben geplaatst.

“We zien dat het huren van zonnepanelen aanslaat”, laat Justin van der Loo van dit bedrijf weten. “Daarom gaan we hiermee door om deze toenemende vraag te financieren.”

Zonnepanelen verhuren

Zelfstroom wil het voor particulieren in Nederland eenvoudiger maken om zelf energie op te wekken met zonnepanelen door deze te verhuren. Klanten die zonnepanelen willen huren bij deze energieleverancier, hoeven zelf niet vooraf geld voor zonnepanelen te investeren en realiseren wel direct een mooie besparing.

Via het crowdfundingplatform DuurzaamInvesteren.nl worden deze zonnestroomsystemen nu deels gefinancierd. Triodos Bank heeft in februari een aandeel van 15% genomen in deze online marktplaats, waar ontwikkelaars van duurzame energieprojecten een investeringsaanbod onder de aandacht van beleggers kunnen brengen en beleggers hierin een investering kunnen doen. Investeerders die crowdfunden krijgen een vaste rente van 5,5%. “Zo creëren we een duurzame win-win situatie”, aldus Van der Loo.

10 jaar gegarandeerde opbrengst

Zelfstroom geeft 10 jaar garantie op een werkend systeem, 10 jaar op een gegarandeerde opbrengst en klanten hebben de flexibiliteit om te zonnepanelen mee te verhuizen of in te ruilen voor een nieuwere soort.

Deel dit artikel

permalink