Hulpmiddel bij verduurzaming scholen

In opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft adviesbureau DWA, in samenwerking met Building Vision, de Installatiescan Scholen ontwikkeld.

Met deze scan kan een school de inregeling en het functioneren van installaties eenvoudig laten controleren en optimaliseren.

In Nederland staan namelijk zo’n 9.000 schoolgebouwen, die gemiddeld 40 jaar oud zijn. Er komen veel klachten over een ongezond binnenklimaat, zoals te warm, te koud, te benauwd, tocht en geluidsoverlast, maar ook een slechte werking van installaties of een hoog energieverbruik. Dit leidt onder meer tot lagere leerprestaties en een hoger ziekteverzuim.

Energiebesparing en binnenmilieuverbetering

Door klimaatinstallaties optimaal in te regelen, kan eenvoudig energiebesparing en binnenmilieuverbetering worden gerealiseerd. Daarom heeft RVO deze installatiescan laten ontwikkelen, laat DWA weten. Met deze scan kunnen scholen de inregeling en het functioneren van klimaatinstallaties in het schoolgebouw op de meest relevante punten laten controleren en optimaliseren.

Het resultaat van de scan is een rapportage voor de school, waarin de resultaten van de inspectie en verbetermaatregelen ten aanzien van de inregeling en het functioneren van de klimaatinstallaties staan. RVO heeft de Installatiescan Scholen laten ontwikkelen in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken, in het kader van het Energieakkoord en de Green Deal Scholen.

Deel dit artikel

permalink