Product of Service-liften worden realiteit

Op Building Holland 2016 werd een concept gepresenteerd dat de voordelen van DBFMO-liften combineert met die van Product of Service.

“Met het concept M-Use kunnen we langdurig betrokken zijn bij verduurzaming van gebouwen”, vertelt Mitsubishi Elevator Europe-directeur Evert Visser. Op het podium ondertekent hij een intentieverklaring voor ongeveer 35 liften volgens het concept. “Op een aantal vlakken en type producten gaan we al van bezit naar gebruik, maar dat was nog niet het geval op het gebied van liften”, vertelt Delta Ontwikkeling-directeur Coert Zachariasse.

Product of service

De nieuwe ontwikkeling vormt een belangrijke stap om gebouwen compleet ‘product of service’ in te richten. “Het is een mooi voorbeeld van hoe je circulaire economie in de praktijk brengt”, vertelt Zachariasse. “We moeten het nu laten zien en dit soort projecten gaan uitvoeren. De doe-component komt nu echt in beeld”, zegt Visser over het initiatief, waarbij de partijen langdurige verantwoordelijkheid dragen.

Het tot leven brengen van M-Use wijdt partner Bernd Hendriksen van KPMG aan de wens om positieve impact uit te drukken in waardes. “Vanzelfsprekend willen we tegenwoordig weten waar de positieve en negatieve effecten van een gebouw zitten en dit in concrete getallen uitdrukken.”

Mitsubishi Elevator Europe stemt het onderhoud precies af op het daadwerkelijk gebruik van de betreffende liftinstallatie, door intelligente monitoring. “We optimaliseren de levensduur door onderhoud op maat. Een Mitsubishi-lift die wij onderhouden, gaat minimaal 25 jaar probleemloos mee”, vertelt Visser.

Investering in kwaliteit

Voor de fabrikant betekent Product of Service vooral langdurige commitment. “Onze langdurige betrokkenheid betekent een investering in kwaliteit. Dat staat een margeverlaging toe”, vertelt Visser over de voordelen. Ook Zachariasse kent een belangrijke positive aan de filosofie en de contractvorm. “Ik kan op deze manier 20 jaar kwaliteit garanderen en dat is natuurlijk veel waard.”

Foto bovenaan: van links naar rechts staan Evert Visser, Coert Zachariasse en Building Holland-dagvoorzitter Tom van 't Hek, tijdens de ondertekening van de intentieverklaring (foto: Robert Tjalondo)

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Mitsubishi Elevator Europe B.V.