Lancering platform voor groene daken

Op 14 april is het eerste crowdfunding- en crowdsourcingplatform voor groene daken gelanceerd: Rooftop Revolution. 

Met de 5 eerste Amsterdamse daken als start, is het de bedoeling om samen een enorm dak-natuurgebied over de Nederlandse daken aan te leggen. Zo beschikt Amsterdam over 12 km2 onbenut plat dak.

Meer groene daken

“De kansen liggen op het dak”, vindt initiatiefneemster Suze Gehem van stichting De Groene Grachten. “Nog geen 1% van de daken is nu groen. Met Rooftop Revolution kunnen we daarin verandering brengen.”

Rooftop Revolution is een initiatief van De Groene Grachten en De Gezonde Stad. De gemeente Amsterdam, Stichting Doen, Rabobank, Rainproof, Let It Grow en Natuurmonumenten ondersteunen het. Aangemelde projecten krijgen begeleiding van Rooftop Revolution bij de ontwikkeling van de daktuin.

Langere levensduur

Ook organisaties zonder dak kunnen hieraan deelnemen, door via het platform te crowdfunden en te -sourcen. Volgens De Groene Grachten hebben groene daken allerlei voordelen, zoals meer biodiversiteit (planten en bijen), een langere levensduur van het dak en waterberging (minder kans op overstroming).

In Duurzaam Gebouwd Magazine #33 staat een uitgebreid interview met Suze Gehem en Jelle Rademaker van De Groene Grachten. Hierin spreken ze ook over dit platform.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Amsterdam, Noord-Holland