KOMO-certificering voor thermoanker

Duurzaam Gebouwd-partner Schöck heeft de KOMO-certificering voor het product Thermoanker gehaald en heeft het attest-met-productcertificaat verkregen voor toepassingen in betonwanden.

Het Schöck Thermoanker vervangt de roestvaststalen wapening bij het wapenen van in de kern geïsoleerde sandwichwanden. Met het verkrijgen van het KOMO-certificaat voldoet het Thermoanker aan alle eisen binnen de BRL en wordt de bouwtechnische kwaliteit gewaarborgd. Door het slimme ontwerp en de eigenschappen van Thermoanker is het product bijzonder eenvoudig te verwerken en thermisch isolerend. Hiermee komt Thermoanker tegemoet aan de wensen vanuit de prefab industrie om snel en efficiënt energiezuinig producten te kunnen fabriceren.

Internationaal wordt Thermoanker reeds veelvuldig toegepast als afstandhouder en draaganker in prefab betonwanden. Ook in Nederland wordt steeds vaker gewerkt met sandwichwanden vanwege de snelle bouwtijden en het in korte tijd sluitend en weersbestendig maken van de gebouwschil. Het toepassen van Thermoanker in sandwichwanden verbetert de thermische isolatie aanzienlijk, waardoor hogere Rc-waarden te behalen zijn.

Bijzonder materiaal

Schöck Thermoanker wordt gemaakt uit ComBAR glasvezelwapening. Deze wapening wordt geproduceerd door middel van een bijzonder productieproces, waarbij glasvezel en vinylesterhars worden samengevoegd. Het resultaat is een hoogwaardig product met zeer unieke eigenschappen en makkelijk te verwerken is. Thermoanker is corrosiebestendig, chemisch resistent, niet magnetisch en thermisch isolerend en daardoor uitermate geschikt voor toepassing in sandwichwanden.

Speciale rekensoftware

Om architecten en constructeurs te ondersteunen bij het toepassen van Thermoanker heeft Schöck een speciaal rekenprogramma ontwikkeld. Op basis van de dimensies en eigenschappen van de wand berekent de software hoeveel Thermoanker benodigd is.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Schöck Nederland B.V.