Luchtdicht bouwen en natuurlijk ventileren onder de aandacht

De succesvolle 2015-editie van Duurzaam Gebouwd-partner Duco (zie video) krijgt een vervolg. In juni volgt een gloednieuwe reeks van vier gratis seminars, waarbij luchtdicht (ver)bouwen en natuurlijk ventileren in de schijnwerpers staan.

“Dat energiezuinig de nieuwe norm wordt in de nabije toekomst, valt niet meer te ontkennen”, vindt marketing manager Hendrik Dejonghe van Duco. Toch wordt er niet altijd goed geventileerd, wat een impact heeft op het binnenklimaat. “De oplossingen zijn voorhanden. We moeten ze alleen nog durven grijpen en gebruiken.”

Marktonafhankelijke sprekers

Deelnemers aan de seminars kunnen zelf ontdekken hoe ze verademing brengen in luchtdichte gebouwen. “We scheppen samen met marktonafhankelijke sprekers duidelijkheid in deze thematiek”, stelt Dejonghe. Zo spreekt ingenieur Marco Hofman over de geldende en toekomstige wet- en regelgeving en geeft de projectcoördinator van ISSO een schets van praktische aspecten die de kwaliteit van de installatie tot de oplevering van een ventilatiesysteem waarborgen.

Ook directeur Willem Koppen van Koppen VastGoed behoort tot het programma. Hij geeft voorbeelden waaruit blijkt dat een correcte toepassing van luchtdicht (ver)bouwen in de praktijk niet altijd lukt vanwege onbewuste onbekwaamheid.

Inschrijven

Inschrijven voor één of meerdere seminars is mogelijk door de website van Duco te bezoeken. Plaatsen voor dit kosteloze event zijn beperkt, waardoor tijdig inschrijven wenselijk is.  

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door DUCO Ventilation & Sun Control