3 opties voor renovatie Binnenhof

Minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst heeft afgelopen dinsdag 3 plannen voor de renovatie van het Binnenhof in Den Haag aan de Eerste en Tweede Kamer voorgelegd. 

Alle varianten zijn technisch mogelijk, maar 1 valt buiten het budget.

Volgens de Rijksoverheid is de renovatie hard nodig om grote gebreken te herstellen op het gebied van (brand)veiligheid, houtrot, lekkende daken, technische installaties van de liften, het klimaat en de leidingen), ICT, beveiliging en gezondheid. Daarnaast worden enkele verbeteringen meegenomen, zoals de aanpassingen van de ingangen, keukens en restaurants.

Renovatie kan in 2020 starten

Tijdens de renovatie krijgen de Eerste en Tweede Kamer tijdelijk onderdak in het gebouw, waarin nu nog het ministerie van Buitenlandse Zaken zit. De Raad van State en het ministerie van Algemene Zaken kunnen terecht in het oude gebouw van de Hoge Raad. Het kabinet stelt overigens wel voor om Prinsjesdag tijdens de renovatie op het Binnenhof te houden.

Ondanks de renovatie moet het Binnenhof aantrekkelijk blijven voor scholieren en andere bezoekers. Volgens minister Blok kan met een informatiecentrum, rondleidingen en wellicht een luchtbrug over het complex. De renovatie kan in 2020 starten. 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Den Haag ('s Gravenhage), Zuid-Holland