Innovaties in de bouw tijdens leveranciersdag

De derde leveranciersdag van Saint-Gobain Distribution The Netherlands stond in het teken van diverse onderscheidingen. Zo werd innovatie beloond met een award, kreeg de beste leverancier van 2015 een bekroning en ontving de Greenworks leverancier van 2015 een onderscheiding.

Villeroy & Boch werd uitgeroepen tot leverancier van het jaar 2015, terwijl Skantrae de innovatie award 2015 mocht ontvangen. De Greenworks leverancier 2015 ging naar Daas Baksteen. Deze organisatie was ook vertegenwoordigd tijdens een rondetafelgesprek over de C2C Bouwgroep, waar ze deel van uitmaakt. De verslaglegging van dit rondetafelgesprek leest u in het aankomende Duurzaam Gebouwd Magazine, dat begin juni verschijnt.

Innovatie en samenwerking

Villeroy & Boch werd geroemd door de actieve commerciële samenwerking, kwalitatieve esthetische tegelpakketten, private label en duurzame uitstraling door deelname aan Greenworks. De Greenworks award ging naar Daas Baksteen omdat duurzaamheid en onderscheidend vermogen in zowel het bedrijf als in de producten wordt toegepast. Skantrae won de innovatie award door innovatieve producten en marketingconcepten en efficiënte bouwlogistiek met leverbetrouwbaarheid.

Augmented reality en 3d-printen

Naast de uitreiking van de awards stond de dag in het teken van de thema’s augmented reality in de bouw en 3d-printen. Augmented reality toont verschillende opties voor een verbouwing op bestaande locaties. De opdrachtgever ziet het resultaat van de verbouwing voordat de werkzaamheden gestart zijn. Binnen het thema 3d-printen werden praktische toepassingen en de potentie hiervan belicht. De volgende leveranciersdag staat gepland voor 2018.

Deel dit artikel

permalink