Internationale erkenning voor leidingsysteem met lange levensduur

Het Flexalen leidingsysteem van Duurzaam Gebouwd-partner Thermaflex heeft een lange levensduur, is licht in gewicht en laat zich eenvoudig installeren. Met het behalen van een Cradle to Cradle certificaat worden deze kenmerken beloond.

Naast voorgenoemde eigenschappen is Flexalen via recycling opnieuw te gebruiken in bestaandevorm en kan het als grondstof dienen voor nieuwe producten. Het product heeft een Cradle to Cradle Silver certificaat.

Eerste gecertificeerde flexibele isolatiemateriaal

Eerder schreven we over de doorbraak op het gebied van technologische oplossingen van Thermaflex. Tijdens Building Holland 2016 presenteerde de organisatie het eerste C2C-gecertificeerde flexibele isolatiemateriaal ter wereld, Thermasmart Pro. “Dit is een unicum voor de markt en een mijlpaal voor onze organisatie”, gaf QA Support NWE Ties van Beurden bij Thermaflex toen aan.

C2C-aanpak leidend

De C2C-aanpak is een belangrijke leidraad voor Thermaflex. Al haar grondstoffen zijn recyclebaar en niet giftig en het ‘Reclaim programma’ maximaliseert recycling en hergebruik van materialen. Daarnaast wordt 95% van de energie die door de Duurzaam Gebouwd-partner in Europa ingekocht wordt, van duurzame bronnen verkregen. Meer informatie over de duurzame ambities van Thermaflex leest u in het bedrijfsprofiel op de website van Duurzaam Gebouwd.

Deel dit artikel

permalink