Advertorial: Nieuwe dimensie op gebied van sport, bewegen en onderwijs

Dat sport en spel ons lichaam en ons brein in conditie houdt, blijkt steeds duidelijker uit wetenschappelijk onderzoek. Wetenschappers, overheid, sportfederaties en bedrijven zijn zich bewust van een noodzakelijke ontwikkeling in sport en beweging voor iedere leeftijd.

Niets blijft zoals het is; alles verandert. Hoe ziet het bewegen in 2016, 2026, 2056 eruit ? De huidige generatie jongeren is het met gaming, Facebook en Instagram gewend dat alles gevisualiseerd wordt. En dat je alles mag “beleven”.

Met de startpunten interactief, intelligent en innovatief is een nieuw bewegingsconcept ontwikkeld: iSpace Sports!

Met een focus op sfeer en beleving worden de sportvloer (met LED lijnen), toestellen en projectie gekoppeld aan digitale software. Plezier, educatie en sport komen samen. Motorische ontwikkeling en autonoom leren worden bevorderd door het inspirerende sport en spel van iSpace Sports.

Primeur

De primeur voor het iSpace Sports concept is voor de gemeente Smallingerland. In Opeinde is samen met Sportbedrijf Drachten de eerste versie van iSpace Sports geïntroduceerd. Het enthousiasme van de Coach Sport en Bewegen en kinderen is groot.

Platform en ambassadeurs

De interactie  tussen bedrijfsleven, sport en onderwijs heeft geleid tot de realisatie van de eerste iSpace Sports ruimte in Opeinde. Het platform van iSpace Sports is gevormd door Sika Nederland B.V./Pulastic sportvloeren.  De ambassadeurs voor het pilot project Opeinde bestaat uit:

Sika Nederland B.V./Pulastic sportvloeren - Deventer

Nijha B.V. - Lochem

Nenko B.V. – Kerkdriel

Sportbedrijf Drachten

De volgende opdrachten voor iSpace Sports zijn binnen. En we ontwikkelen door ! In het belang van het nieuwe bewegen met ambassadeurs die er toe doen in de markt werken we verder aan een bewegingsconcept dat naast nieuwe bewegingsvormen ook voorziet in  exploitatieverhoging.

Deel dit artikel

permalink