Voormalige portiersloge verandert in appartementencomplex

Afgelopen maart zijn de sloop- en renovatiewerkzaamheden van het RF-gebouw gestart. Deze voormalige Philips-portiersloge op het Eindhovense Strijp-R verandert in een woon/werkgebouw.

Het RF-gebouw krijgt 7 woningen, die worden aangesloten op de collectieve warmte-koudeopslag (wko) installatie van Strijp-R. Dit betekent dat alle woningen worden aangesloten op een collectieve dieptebron, van waaruit zowel warm water in de winterperiode als koud water in de zomerperiode wordt aangevoerd voor de woning.

De individuele warmtepompinstallatie in de woningen is op dit systeem aangesloten en levert via het vloerverwarmingssysteem zowel warmte als koeling in de woning. Daarnaast is het ventilatiesysteem van deze woningen gebaseerd op een natuurlijke toevoer en mechanische afvoer.

Meer privacy en licht

Door de gevels te laten verspringen hebben alle woningen meer privacy en meer licht. Daarnaast is de gevel van dit gebouw per bouwdeel verschillend. De woningen profiteren van de nieuwe glazen gevel op het zuiden met het aangrenzende dakterras. Verder is er een gezamenlijke binnentuin voor de bewoners.

Dit project is een samenwerkingsverband tussen ontwikkelaar Amvest, architectenbureau Diederendirrix en ontwerpbureau Eek en Dekkers. Naar verwachting duren de werkzaamheden ongeveer een jaar. De transformatie van het RF-gebouw is onderdeel van de transformatie van Strijp-R. Zo is afgelopen jaar het voormalige Philips-pompgebouw (RAG) voltooid. Hierover berichtte DuurzaamGebouwd.nl al eerder. Als alles volgens planning verloopt, is Strijp-R in 2020 herontwikkeld.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Eindhoven, Noord-Brabant