Commitment tonen aan bossen

Met als doel te zorgen voor enkel nog duurzaam hout gaan Slokker Bouwgroep en FSC Nederland per april 2016 een partnerschap aan.

“De kernbegrippen duurzaamheid, innovatie en kwaliteit zijn een rode draad in onze ruim 80-jarige geschiedenis", vertelt algemeen directeur Slokker Bouwgroep Eric Slokker. "Als onderneming zijn we reeds jaren geleden FSC-gecertificeerd, als een van de eerste aannemers in Nederland. Onze ondertekening van het partnerschap is dan ook een logische stap binnen ons beleid, waar duurzaamheid voor mens en milieu altijd deel uitmaakt van de kernwaarden.”

De samenwerking tussen Slokker Bouwgroep en Duurzaam Gebouwd-partner FSC Nederland bestaat enerzijds uit de monitoring van de inkoop van houtproducten en het oplossen van knelpunten in samenwerking met FSC. Daarnaast is er de nodige aandacht voor interne en externe communicatie.

Slokker Bouwgroep treedt ook toe tot het Bouw & Hout Conevnant, waar nu 25 deelnemers actief aan bijdragen. In dit convenant werken de deelnemers samen met FSC Nederland naar een concrete doelstelling: een minimale duurzaam houtinkoop van 90% binnen drie jaar na ondertekening. Liesbeth Gort, directeur FSC Nederland: “Wij zijn erg blij dat weer een groot bouwbedrijf zoals Slokker Bouwgroep de samenwerking met ons aangaat en commitment toont aan duurzaam hout. Het is voor Slokker Bouwgroep ook een signaal naar de eigen medewerkers dat duurzaamheid steeds belangrijker wordt in de bedrijfsvoering. Wij hopen dat in de toekomst alle grote en kleine bouwbedrijven kiezen voor duurzaam hout en hierover communiceren.”

Verantwoord bosbeheer

Ontbossing (in de tropen) is verantwoordelijk voor ongeveer 20 procent van de totale wereldwijde CO2-uitstoot. Verantwoord bosbeheer richt zich op het beschermen van het leefgebied van planten en dieren en het respecteren van de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. Bovendien loopt een goed beheerd bos minder risico om gekapt te worden voor andere doeleinden, zoals het aanleggen van palmolie- of sojaplantages. Daarmee levert verantwoord bosbeheer een belangrijke bijdrage op zowel sociaal en ecologisch als op economisch vlak.

FSC Nederland staat open voor bedrijven en organisaties die ook graag in samenwerking invulling willen geven aan hun MVO-beleid. Meer informatie vindt men op de website van de organisatie.  

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door FSC Nederland