Nieuwe leden voor De Stroomversnelling

TBI Bouw, Schouten Bouw & Ontwikkeling en Hendriks Coppelmans Bouwgroep zijn nieuwe leden van de Stroomversnelling.

De TBI woningbouwbedrijven ERA Contour, Hazenberg Bouw en Koopmans Bouwgroep verwachten door de samenwerking nog beter in staat te zijn om aan energieneutrale ambities bij te dragen. “TBI ziet in de Stroomversnelling vooral toegevoegde waarde als het gaat om het versnellen en versoepelen van het proces van NOM-renovaties”, vertelt Van Keulen.

Grote stappen op NOM-gebied

“Door onze kennis en krachten te bundelen verwacht ik dat we uiteindelijk op dat terrein grote stappen kunnen maken”, aldus de TBI-directeur. Hij denkt dat de Stroomversnelling de leden ook meerwaarde biedt om vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen. “Het bij elkaar brengen van diverse belangen aan de vraag- en aanbodzijde kan leiden tot betere matches tussen de diverse aanbieders en afnemers van NOM-proposities.”

“De markt zit te wachten op ontwikkelende bouwers en daar ligt precies onze kracht”, vindt directeur Chris Schouten van Schouten. Tot nu toe deed de organisatie veel in de nieuwbouw, maar met het lidmaatschap willen ze zich ook gaan richten op NOM-renovaties van bestaande bouw. Ook Hendriks Coppelmans wil zich richten op renovatie in bestaande bouw. “Overheid en corporaties hebben stevige ambities om energiebesparing in de bestaande woningvoorraad te realiseren”, vertelt directeur Rene Beks. “Ongeveer de helft van het woningbezit zal energetische maatregelen moeten ondergaan. En die verduurzaming moet ook nog eens vóór 2019.”

Officiële start NOM-keur

Eerder berichtten we over de start van het NOM-keur, een keurmerk dat eigenaren verzekert dat wie NOM claimt, dit ook levert. Het officiële startsein vond plaats tijdens Building Holland, het integrale event voor de bouw- en vastgoedsector.  

Foto: ondertekening samenwerkingsovereenkomst De Stroomversnelling en TBI (door Eveline Keur)

Deel dit artikel

permalink