Bijna 4.000 zonnepanelen in en om Utrecht

Lomboxnet en Energiefonds Utrecht gaan bijna 4.000 zonnepanelen op 10 daken in en om Utrecht realiseren. Gezamenlijk zijn deze daken goed voor een vermogen van 1 MW.

Het gaat hierbij om de daken van 7 scholen, 2 studentencomplexen en een museum. Hierdoor kunnen ze een groot deel van het eigen verbruik met zonnepanelen opwekken.

“Dit project brengt in alle opzichten Utrecht veel moois”, vindt Robin Berg van Lomboxnet. “Eind vorig jaar tekenden 15 wethouders van Utrecht en omliggende gemeenten de ambitie om met 1.000 zongestuurde laadpalen, 1.000 elektrische deelauto’s en 10.000 nieuwe zonnepanelen een nieuw lokaal energiesysteem te realiseren. Deze nieuwe zonnepanelen zijn daarin een belangrijk onderdeel.”

SDE+ subsidie

Voor de financiering van het project is er een subsidie uit het SDE programma verkregen en is er een overeenkomst met het Energiefonds Utrecht getekend. “Een haalbaar project is niet per definitie financierbaar. Fantastisch dat het ons tóch gelukt is!”, aldus fondsmanager Roy Ellenbroek van het Energiefonds Utrecht.

Foto: Een visualisatie van zonnepanelen op het dak van het Christelijk Gymnasium in Utrecht.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Utrecht, Utrecht