Biogasleiding voor Bossche bierbouwerij

Deze zomer legt meetbedrijf en energieinfrastructurenleverancier Fudura een biogasleiding van 2,2 kilometer en gaat deze daarna beheren. Deze leiding loopt van de waterzuivering van Waterschap Aa en Maas naar de Heineken-bouwerij in ’s-Hertogenbosch.

Hiervoor hebben Heineken-directeur Pieter van der Meulen (links op de foto) en Fudura-directeur René Pruijssers (rechts op de foto) deze week een contract getekend. Deze leiding transporteert het eerste jaar 3 miljoen m3 aan biogas, daarna wordt dit zo’n 4,7 miljoen m3.

Klimaatneutraal brouwen in 2020

Met deze stap zet de bierbouwer een belangrijke stap in het behalen van de doelstelling om in 2020 klimaatneutraal te brouwen. Eerder tekende de brouwer al een contract met dit waterschap voor de levering van biogas. Fudura heeft als ambitie om de energievoorziening in Nederland verder te verduurzamen. Door de exploitatie van deze biogasleiding wordt daarin weer een belangrijke stap gezet.

Het biogas komt via de aangelegde leiding in het ketelhuis van de brouwerij binnen. Heineken gebruikt dit gas voor de opwekking van stoom ten behoeve van het productieproces.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit 's-Hertogenbosch, Noord-Brabant