Multifunctioneel gebouw met BREEAM op luchthaven Eindhoven

Op de huidige parkeerplaats P1 van Eindhoven Airport komt het Multi Purpose Building. Dit gaat bouwbedrijf BAM realiseren, volgens de richtlijnen van BREEAM-certificaat ‘Very Good’.

Zoals de naam al suggereert, combineert dit gebouw verschillende functies waaronder een parkeervoorziening, een overdekte OV-terminal, een Kiss-and-ridezone en een McDonald’s. De directe omgeving krijgt een groene en autoluwe inrichting, waardoor een aangenaam verblijfsklimaat ontstaat.

De Bever Architecten heeft het gebouw op zo’n manier ontworpen, dat het aansluit op de architectuur van de terminal en het hotel. Via roltrappen komen reizigers en bezoekers uit op het autoluwe en veilige verblijfsgebied tussen het Multi Purpose Building en de terminal. Een wandelboulevard verbindt straks de parkeerterreinen P3, P4 en P5 met het verblijfsgebied direct voor de luchthaventerminal.

Kwaliteit buitenruimte verbeteren

Dit gebouw maakt deel uit van het plan van Eindhoven Airport om de kwaliteit van de buitenruimte te verbeteren. Door een betere bereikbaarheid en een aangenamer verblijfsklimaat wil de luchthaven het toenemende aantal gebruikers van de luchthaven meer comfort en gemak bieden.

De bouw van dit nieuwe gebouw start eind mei en vindt gefaseerd plaats. De oplevering staat halverwege 2017 gepland.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Eindhoven, Noord-Brabant