2.100 zonnepanelen op innovatiecentrum

Door 2.100 zonnepanelen op zijn dak te plaatsen geldt het innovatiecentrum Texperium als grootste solarproject in Twente. 

Deze panelen in dit pand in Haaksbergen gaan jaarlijks 474.000 kWh groene stroom opwekken. Dit gaat rechtstreeks naar Texperium. Dit staat gelijk aan een besparing van 221.832 kilo CO2. “Hiermee creëren we een optimale benutting van de zon”, vertelt voorzitter Peter Vos van de Stichting Texperium. “Dit past uitstekend in onze bedrijfsvoering, waarin duurzaamheid centraal staat.”

Kleinere CO2-footprint

Pure Energie voert dit project uit en is de investeerder. “Het grote solardak is ambitieus en een voorbeeld voor andere Twente bedrijven”, vindt Alfons Wispels van Pure Energie. “We zijn trotst als groenste energiebedrijf om samen met Texperium bij te dragen aan een beter milieu. Door het gebruik van duurzame bronnen als zon en wind wordt de CO2-footprint van bedrijven namelijk steeds kleiner.”

Stichting Texperium is opgericht om de verwerking van textiele afvalstoffen tot producten met toegevoegde waarde te bevorderen. Zo wil deze stichting een flinke impuls geven aan de ontwikkeling van technologie voor recycling en productontwikkeling met herwonnen vezels. Dit moet leiden tot de productie van nieuwe, hoogwaardige producten. Hiervoor brengt Texperium sorteerders, herverwerkers en (textiel)producenten samen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Haaksbergen, Overijssel