Minnesma en Cox in Duurzaam Gebouwd Magazine

“We moeten gewoon hard aan de slag met verduurzamen.” Dat vertellen Urgenda-directeur Marjan Minnesma en advocaat Roger Cox in de nieuwste uitgave van Duurzaam Gebouwd Magazine, dat begin juni verschijnt.

Volgens beiden kan het recht een uitstekend drukmiddel zijn. “In elke discussie in Den Haag wordt nu verwezen naar ‘onze’ klimaatzaak. Iedereen die iets wil, gebruikt het ook als een drukmiddel”, laat Minnesma weten. “De mensen van het Energie-akkoord die ook vinden dat er niet voldoende gebeurt, gebruiken het om te zeggen dat we een tandje bij moeten zetten.”

Cox denkt dat de zaak een bepaald momentum heeft gecreëerd. “Hierop zijn politieke partijen gaan doorborduren. Voorafgaand aan het vonnis was het toch ondenkbaar, denk ik, dat een meerderheid van het parlement de regering zou opdragen om met de energiesector in gesprek te gaan voor het snel uitfaseren van kolencentrales.”

Building Holland 2016

Diezelfde Cox won afgelopen maart de prijs ‘ABN AMRO Duurzame 50’ op het Green Tie Gala, dat plaatsvond tijdens Building Holland 2016. Duurzaam Gebouwd Magazine besteedt ook aandacht aan dit evenement, dat door ruim 9.000 bezoekers met een 7,4 is beoordeeld. Zij konden naar sprekers als Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen en hoogleraar Transitiekunde Jan Rotmans luisteren en diverse innovaties zien via de verschillende Concept Areas.

Verder is er in het thema ‘Renovatie’ aandacht voor de voormalige kantoren van Van Lanschot Bankiers in het centrum van ’s-Hertogenbosch, die getransformeerd zijn tot appartementencomplexen. In het thema ‘Circulaire economie’ vertelt architect Frank Marcus over zijn inspiratie: de natuur.

Duurzaam Gebouwd Magazine #34 verschijnt begin juni en is ook online te lezen, via DuurzaamGebouwd.nl/Duurzaam-Gebouwd-Magazine.

Deel dit artikel

permalink