Wijzigingen in Step-regeling

Vanaf 1 juli 2016 is het mogelijk om subsidie te krijgen voor renovaties aan huurwoningen, die verdergaan dan Energielabel A.

Dit is een van de wijzigingen in de regeling Stimuleringsregeling energieprestatie huursector (Step), zo meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Eerder was er geen onderscheid tussen energielabel A, A+ en A++ of hoger. In de aangepaste regeling maken 3 extra toegevoegde Energie-Index-klassen verregaande renovaties met subsidie mogelijk. Zo is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor (bijna) energieneutraal en nul-op-de-meterrenovaties.

Verlenging looptijd en verhoging subsidie

Andere wijzigingen in de Step-regeling zijn een verlenging van de looptijd tot en met 2018 en een verhoging van de subsidiebedragen. Deze bedragen worden met terugwerkende kracht hoger vastgesteld, gekoppeld aan een verbetering van de Energie-Index (EI). Daarbij is bij de aangepaste subsidiebedragen uitgegaan van subsidiëring van 25% - in plaats van 20% - van de investeringen in duurzaamheid.

Verder is subsidie beschikbaar om huurwoningen te renoveren van energielabel C naar label A. Dit geldt ook voor renovaties van D naar B. Kijk voor alle wijzigingen op RVO.nl. De Step-regeling is bedoeld om bestaande huurwoningen energiezuiniger te maken. 

Deel dit artikel

permalink