€ 5,4 miljoen voor Nul-op-de-Meterrenovaties

Stroomversnelling heeft € 5,4 miljoen subsidie ontvangen, om Nul-op-de-Meterrenovaties in Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk te stimuleren en op te schalen.

Vanuit deze subsidie gaat er ook geld naar een Nederlands start-upnetwerk, geleid door Factory Zero en naar Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Factory Zero werkt aan een nieuwe Nul-op-de-Meterproporatie, waarbij de huidige productiekosten 30% gereduceerd moeten worden. Partijen in het consortium rond Factory Zero zijn samengevoegd vanwege hun specialistische kennis en visie op een industrieel te produceren renovatie, die samen een nieuwe standaard in de markt wil zetten qua prestatie en prijs.

Metropoolregio Rotterdam Den Haag is een samenwerking van 23 gemeenten, die Nul-op-de-Meteroplossingen voor appartmenten in VVE’s in deze regio wil toepassen.

Samenwerken met buitenlandse woningbouwcorporaties

Daarnaast gaat Stroomversnelling samenwerken met een groep woningbouwcorporaties, zoals Villagia en ICF in Frankrijk, Moat en Affinity Sutton in het Verenigd Koninkrijk en het Luxemburgse Fond du Logement.

Het programma Interreg NWE heeft deze subsidie mogelijk gemaakt. Dit programma stimuleert transnationale samenwerking om Noordwest-Europa als economische spelere een aantrekkelijke plek te maken om te wonen en te werken. 

Deel dit artikel

permalink