Eerste woningen met geopolymeerbeton

Duurzaam Gebouwd-partner De RuwBouw Groep en Plegt-Vos zijn een samenwerking aangegeven voor de ontwikkeling van geopolymeerbeton met een constructieve inzet. Een onderdeel van de overeenkomst is de realisatie van een pilotproject.

Bij dit project zijn de prefab betonwanden geproduceerd volgens de geopolymeer-technologie. De RuwBouw Groep gelooft in deze technologie als nieuw bindmateriaal vanwege de lage CO2-uitstoot. In dit innovatieve beton wordt de portlandcementklinker, vervangen door alkalisch geactiveerde minerale grondstoffen.

De Oostergast

Door de samenwerkingsovereenkomst, ondertekend door Henk Schaap van De RuwBouw Groep en Theo Opdam van Plegt-Vos, wordt de stap gezet naar de eerste productie van elementen met de beoogde eigenschappen vanuit een beheerst proces. Het project ‘de Oostergast’ in Zuidhorn te Groningen dient als pilot. De RuwBouw Groep levert begin oktober prefab wanden voor een aantal woningen geproduceerd met dit beton.

MVO-verslag

Eerder publiceerden we een artikel over de MVO-inspanningen van De RuwBouw Groep, waarbij ook geopolymeren naar voren kwam. Bekijk voor meer informatie ook de website van deze Duurzaam Gebouwd-partner en het partnerprofiel.

Foto (vlnr): Fokke Ophuis, directeur Plegt-Vos Noord, Jan Bos – manager Oostergast gemeente Zuidhorn, Henk Schaap, commercieel directeur De RuwBouw Groep, Theo Opdam- algemeen directeur Plegt-Vos, Edwin Huls – Engineer Plegt-Vos, Jan Jelle Kuipers – sales manager De RuwBouw Groep, Frans Temmermans - R&D manager De RuwBouw Groep, Olof Tromp – procestechnloog R&D De RuwBouw Groep

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Calduran Kalkzandsteen