Aanscherping duurzaamheidsambities bouwkeramiek

De Nederlandse bouwkeramische industrie zet in op een verdere reductie van de energie-inhoud van haar producten. Dat blijkt uit de Duurzaamheidsagenda van koepel Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek.

“Het is de derde agenda op een rij die goed illustreert dat het de sector menens is”, vertelt KNB-voorzitter Dick Tommel. Het motto voor de Duurzaamheidsagenda is ‘Bestemd voor de Toekomst’.

Terugdringen energiegebruik

Door innovatie in productietechnologie wil de keramische industrie de energie-inhoud van producten verminderen. Deze ambities zijn ook vastgelegd in de Routekaart 2030 Bouwkeramiek, het basisplan voor het substantieel terugdringen van het energiegebruik door innovaties in de oventechnologie.

Daarnaast wordt de mogelijkheid bekeken om aardgas, noodzakelijk voor het keramisch proces, te vervangen door biogas. De sector zou daardoor klimaatneutraal kunnen produceren.     

Lees meer

Lees meer over de ambities van de bouwkeramische sector op de partnerpagina van de Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek en op de officiële website.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek