€ 430 miljoen voor energieneutrale woningen

De Eindhovense woningcorporatie Trudo investeert de komende 5 jaar zo’n € 430 miljoen om 1.984 nieuwe woningen te realiseren en haar bestaande voorraad te verduurzamen.

Dit maakte Trudo bekend tijdens haar 100 jarige jubileum, eerder deze week. In 7 jaar tijd verduurzaamt Trudo haar bestaande voorraad naar label A, B of C. Dit gaat met name gebeuren door verduurzamingsmaatregelen te koppelen aan planmatig onderhoud, zonder dat ze hiervoor huurverhoging vraagt.

MInimaal 80% energieneutraal

De nieuwe woningen zijn te verdelen onder sloop-nieuwbouwprojecten, stedelijke vernieuwing, transformatie en overige. Van de totale investering betreft 92,5% zogeheten Diensten van Economisch Algemeen Belang (DEAB). Van alle 1.756 sociale huurwoningen is minimaal 80% energieneutraal. De benodigde grondposities voor de realisatie van het investeringsprogramma zijn allemaal al in eigendom van Trudo.

Daarnaast is de Eindhovense corporatie een pilot gestart, waarin ze woningen bij mutatie verduurzaamt tot het niveau ‘energieneutraal’. Ze biedt huurders en kopers de mogelijkheid om voor € 25 een pakket aan te schaffen dat bestaat uit een Nest-thermostaat, enkele ledlampen en de Trudo-app.

Thermostaat leert van gebruiker

Met deze thermostaat kunnen klanten energie besparen, omdat hij van de gebruiker leert. Zo leert hij de favoriete temperaturen in huis kennen en verlaagt hij de temperatuur als de gebruiker weg is. Met de eerdergenoemde app kunnen klanten deze thermostaat op eenvoudige wijze bedienen. In de toekomst krijgt de Trudo-app nog meer toepassingsmogelijkheden.

Foto: CorporatieNL

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Eindhoven, Noord-Brabant