Crowfundingactie voor duurzame energie

De Duurzame Energie Unie start een crowdfundingactie om de lokale opwek van duurzame energie in Nederland een impuls te geven. Met de opbrengst kan de coöperatie de benodigde professionaliseringsslag maken om haar groeiambitie te realiseren: 100.000 afnemers van lokale, schone energie in 2020.

Het energiebedrijf De Duurzame Energie Unie biedt de inwoners van Nederland de mogelijkheid zelf hun eigen duurzame energievoorziening voor elkaar te krijgen. Al 10.000 Nederlanders zijn met hun 26 lokale energiebedrijven hierbij aangesloten, waaronder TexelEnergie, Leudal Energie, HilverZon en Almeerse Wind. Zij wekken stroom op met een eigen windmolen of zonneveld, de Duurzame Energie Unie verzorgt de energielevering. Crowdfunding stelt dit bedrijf in staat verder te professionaliseren en zo meer te investeren in duurzame, lokale projecten voor en door burgers.

Duurzaam investeren met een mooi rendement

De Duurzame Energie Unie gelooft sterk in de plaatselijke opwek van energie, dicht bij de afnemers. Crowdfunding is een manier om ook de financiering lokaal en samen met betrokken burgers vorm te geven. Zij mogen rekenen op een 6% rendement, uitgekeerd in geld of in duurzame energie, over een periode van 7 jaar. Na afloop krijgen deelnemers hun inleg terug. De minimale inleg bedraagt € 500.

Iedereen die wil investeren in duurzame energie, kan tot 21 juli inschrijven. Direct inschrijven kan via duurzameenergieunie.nl/crowdfunding. Hier vindt u ook meer informatie en de voorwaarden. De coöperaties Windunie en TexelEnergie hebben samen met Urgenda Duurzame Energie Unie opgericht.

Foto: Jürgen from Sandesneben, Germany - Flickr

Deel dit artikel

permalink