'37 miljard euro extra in sociale huur'

In een brief aan de Tweede Kamer laat minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst weten dat woningcorporaties 37 miljard euro extra in sociale huurwoningen kunnen investeren.

Dat meldt Bouwformatie op basis van de geschreven brief van Blok. Het betreft ongeveer 250.000 nieuwe sociale huurwoningen. De financieringsruimte voor corporaties werd per gemeente berekend, waarvan de uitkomsten op internet worden gepubliceerd. Hierbij gaat het om leningen onder mildere voorwaarden.

Aftrek verhuurdersheffing

Extra stimulans is er voor de realisatie van goedkopere sociale huurwoningen, vooral in gemeenten met een tekort hieraan. De huurprijs moet onder de 600 euro liggen. Voor huizen die gebouwd worden in de periode tussen 2017 en 2021, wordt in schaarstegebieden een aftrek van de verhuurdersheffing van 20.000 euro per huis. De overige gebieden kunnen rekenen op 10.000 euro aftrek.

Kleine verhuurders

Een andere regeling heeft betrekking op kleine verhuurders. Zij zijn namelijk over hun eerste 25 huizen geen verhuurdersheffing verschuldigd. Verdere aanpassingen van de regeling omtrent de verhuurdersheffing zijn op dit moment nog niet aangekondigd.

Bron: Bouwformatie
Foto: Wikipedia Commons/Rijksoverheid

Deel dit artikel

permalink