Ranking toont groei aantrekkingskracht duurzame techniek

Duurzame techniek is aantrekkelijk. Dat blijkt uit een hoge ranking voor Remeha Nederland op de jaarlijkse lijst met ‘Beste bedrijven van Nederland 2016’.

Remeha veroverde de tweede plek in de categorie ‘Top-10 beste bedrijven van Nederland in de sector Metaalindustrie’. De lijst wordt gepubliceerd door het businessblad ‘Management Team 500’. Naast de hoge ranking in de categorie metaalindustrie behaalde de leverancier van cv-ketels een 18de plaats als het gaat om reputatie binnen de ‘Top-500 beste bedrijven qua imago in Nederland’.

De ranglijst MT500 is het jaarlijkse verslag van een grootschalig onderzoek naar het imago van Nederlandse bedrijven onder managers, beslissers en leidinggevenden. Het onderzoek werd voor de 16de keer gehouden en daarbij werden drie criteria onderzocht: klantvriendelijkheid, productleiderschap en excellentie van de uitvoering.

‘CO2-neutraal huis mogelijk’

Volgens Arthur van Schayk, Algemeen Directeur Remeha, ligt de kracht van Remeha bij innovaties voor woningen en gebouwen die steeds nadrukkelijker om verduurzaming vragen. "Wij ontwikkelen continu nieuwe producten die bijdragen aan een energieneutrale gebouwde omgeving. Een CO2-neutraal huis is mogelijk als je maar de CO2-reductie centraal stelt, en daarvoor de middelen en doelen op elkaar afstemt. Met onze concepten kunnen we de juiste hoeveelheid energie opwekken waar en wanneer dat nodig is."

Politiek als bottleneck

Van Schayk roept vooral de politiek op om zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. Op dit moment ziet hij het gebrek aan kennis en de volatiliteit van de politiek als de bottleneck. "Zodra zij beleid maken gebaseerd op duidelijke doelstellingen, dan zullen marktpartijen de noodzakelijke innovaties omarmen en gaan we gezamenlijk de doelstellingen halen.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Remeha