Samenwerken om verduurzaming te versnellen

Door hun partnerschap te vernieuwen willen MVO Nederland, werkgeversorganisatie VNO-NCW en MKB Nederland hun samenwerking verdiepen op onderwerpen als duurzaam inkopen en inclusiviteit en duurzaamheid versnellen.

Daarnaast willen ze hiermee ook het belang om de transitie van Nederland naar een duurzame en inclusieve economie in de komende jaren versneld vorm geven. Deze organisaties zien hier voor het Nederlandse bedrijfsleven veel kansen, onder meer ook in de internationale markten waarop ondernemers actief zijn.

De samenwerking krijgt vorm op de terreinen klimaat, energie, IMVO en arbeidsparticipatie en de omslag naar een circulaire economie. Een groot belang in de verduurzamingsagenda is een betere verbinding tussen beleid en wetgeving en de werkelijke realisatie in de praktijk voor ondernemers. Juist op dit vlak vormt de verbinding in de expertise en kennis van de organisaties de toegevoegde waarde. Daarbij is de rol van MVO Nederland om de achterban van VNO-NCW en MKB Nederland met concrete projecten en praktische tips bij te staan bij de verduurzaming van hun bedrijven en sectoren.

Afbeelding: Mkorver65

Deel dit artikel

permalink