Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Logistiek Vastgoed

"Het beleggingsvolume in logistiek vastgoed dit eerste halfjaar viel iets hoger uit dan in dezelfde periode vorig jaar. Met name licht-industriële objecten zijn in trek. De leegstand van logistiek vastgoed is het afgelopen halfjaar voor het eerst onder de 5 procent uitgekomen. Vooral in het eerste kwartaal van 2016 steeg de vraag naar distributiecentra, zo blijkt uit cijfers van vastgoedadviseur CBRE” schrijft Bas Dijkhuizen op Logistiek.nl.

Kansen voor de bouwsector
Door stabiele bouwkosten en lage grondprijzen is in Nederland vooral de vraag naar zeer grote objecten (zogenaamde XXL-distributiecentra) en ook stadsdistributiecentra zo sterk toegenomen dat daar nog nauwelijks voorradig aanbod tegenover staat. Door deze nieuwe logistieke ontwikkelingen zijn inmiddels veel nieuwe distributiecentra in aanbouw.

Tijdens Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Logistiek Vastgoed zijn we te gast bij Alcoa | Kawneer in Harderwijk voor wie opdrachtgever WDP Nederland een turn-key distributiecentrum heeft laten bouwen door Hercuton. Beide partijen zijn aanwezig deze ochtend en geven u een kijkje in de keuken rondom de samenwerking van de totstandkoming van dit project. Inschrijven is kosteloos.

Alvast een voorproefje? Bekijk hier de animatie van de bouw van dit distributiecentrum.

Deel dit artikel

permalink