Round Table BIM: BIM-adoptie in Nederland is hoog

Bijna zestig procent van de Nederlandse bouwers maakt al gebruik van BIM. Een indrukwekkend percentage dat nog altijd stijgt. Het potentieel om de fragmentatie in de bouw te lijmen wordt door veel partijen erkend, maar er zijn nog altijd uitdagingen om aan te gaan.

Zo wordt BIM nog niet altijd in overeenkomsten verankerd en kost het veel tijd en geld om dossiers op orde te krijgen. Daarnaast maken niet alle partijen gebruik van dezelfde communicatiemiddelen, werken ze niet op dezelfde detailniveaus en haken niet alle ketenpartners aan in hetzelfde stadium. De juiste tools, gekoppeld aan internationale samenwerking, kunnen uitkomst bieden en de verdeeldheid in de bouw oplossen.

Doorpraten over BIM
Er is nog genoeg te bediscussiëren over BIM en daarom organiseert Duurzaam Gebouwd op dinsdag 4 oktober 2016 een Round Table met het thema BIM. Tijdens dit rondetafelgesprek komen professionals op directie- en beslissersniveau samen om een open en inhoudelijke dialoog te voeren over dit thema. Normaliter zijn de Round Tables exclusief toegankelijk voor onze Partners en Experts, maar eenmalig bieden wij ook anderen de gelegenheid om hieraan deel te nemen.

Wilt u deelnemen? Stuur voor vrijdag 16 september een e-mail naar events@duurzaamgebouwd.nl en vermeld daarbij uw naam, functie en organisatie. De bijeenkomst is toegankelijk voor maximaal 12 deelnemers en vindt plaats van 15.00 uur tot 18.00 uur bij Construsoft BV in Zevenaar. 

Deel dit artikel

permalink