Nieuwe toetreding tot ketenconvenant Beton Bewust

GMB Civiel heeft zich aangesloten bij het ketenconvenant Beton Bewust en zegt toe om bij voorkeur beton toe te passen met het gelijknamige keurmerk. De ondertekening vormt een belangrijke stap in het mainstream maken van duurzaam beton.

“We richten ons op projecten op het gebied van waterveiligheid, waterkwaliteit, haven en industrie”, legt algemeen directeur Van de Pol van GMB Civiel. “Onze ambitie is om duurzame oplossingen te realiseren voor onze klanten. De keuze om dit ketenconvenant te tekenen is dus een logische stap die past bij ons handelen.”

Zichtbaar en meetbaar

Een belangrijke eigenschap van het Beton Bewust-keurmerk is dat het de duurzaamheidscomponent van beton inzichtelijk en meetbaar maakt .”De ondertekening van het document is een goede stap naar een verdere verduurzaming van de betonketen.”

Grote bouwers in convenant

Eerder tekenden VolkerWessels, BAM, Dura Vermeer, Heijmans, Strukton en TBI het convenant. “Deze bouwbedrijven geven bij aanbestedingen en beoordeling van aanbiedingen voorrang aan ketenpartners die de hoge duurzame ambities delen”, vertelt directeur Ron Peters van Vereniging van Ondernemingen van Betonmortelfabrikanten (VOBN) over de ondertekening.

“Een van de afspraken binnen dit document is om betonleveranciers te verplichten om duidelijkheid te geven over de hoeveelheid secundaire grondstoffen en berekende hoeveelheid CO2 per geleverde hoeveelheid beton.” Het beperkt zich niet alleen tot de aannemers, maar de gehele keten wordt betrokken.

Meer informatie over VOBN en het keurmerk Beton Bewust leest u op de partnerpagina van deze organisatie.

Foto: Gerrit Jan van de Pol, GMB en Ron Peters, VOBN

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door VOBN