Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Renovatie & Transformatie

Het Nationaal Renovatie Platform (NRP) is tegen de nieuwbouw van kantoren. “De oplossing zit in de renovatie en het gebiedswijs herontwikkelen van monofunctionele kantoorgebieden”, schrijft NRP in een reactie op het pleidooi van steeds meer vastgoedadviseurs om nieuwbouw toe te staan. 

De toevoeging van nieuwe voorraad is volgens het platform geen duurzame oplossing. Ook bestaat het risico dat de markt dezelfde fout begaat als voor de crisis. “De oplossing ligt bij renovatie en het gebiedsgewijs herontwikkelen van monofunctionele kantoorgebieden”, vindt ze.

Tijdens Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Renovatie & Transformatie zijn we op dinsdag 11 oktober te gast bij De Hangar in Eindhoven. Deze vliegtuighangar van voormalig vliegveld Welschap in Eindhoven heeft een tweede leven gekregen. In opdracht van de gemeente Eindhoven is de karakteristieke Hangar door architectenbureau Diederendirrix getransformeerd tot het culture centrum van de wijk. Samen met Reynaers, Knauf en Paul de Ruiter heeft Duurzaam Gebouwd een interessant programma samengesteld. Inschrijven is kosteloos, schrijf u nu in!

Deel dit artikel

permalink