Werkzaamheden aan duurzaam bedrijventerrein van start

Deze week zijn de voorbereidende werkzaamheden van start gegaan op Blue Gate Antwerpen: bomen rooien om testen in de bodem uit te voeren.

Op het terrein komt een grote groene corridor van 14,5 hectare. Deze is bedoeld als een gebied voor flora en fauna, die de Hobokense Polder verbindt met de groene zone van de Antwerpse ring. De groene corridor snijdt het terrein doormidden.

Brug om terreinen te verbinden

Om de terreinen ten noorden en ten zuiden van de groenzone met elkaar te verbinden zonder de natuur van de corridor te verstoren, wordt een brug aangelegd. Om de stabiliteit van de brug te berekenen, worden er sonderingen in de bodem uitgevoerd. Daarvoor vinden er rooi- en nivelleringswerken plaats midden in het terrein, rechts van de Olieweg en onder Atab.

Om de saneringsvergunning aan te vragen, worden er op het terrein tussen de Olieweg en de Hobokense Polder op 4 plekken sonderingen uitgevoerd en sleuven aangebracht. Ook hier zullen bomen gerooid worden. Deze werken zijn de aanzet tot de echte sanering van het terrein die begin 2017 van start gaat.

Duurzaamheid en innovatie

De bedoeling is om op Blue Gate Antwerp een duurzaam, innovatief en watergebonden bedrijventerrein te ontwikkelen. Dit gebied is nu nog een vervuild terrein. Na de sanering is het idee hier bedrijven komen, die uitmunten in duurzaamheid en innovatie.

Deel dit artikel

permalink