12 bouwbedrijven in MKB Innovatie Top 100

In de MKB Innovatie Top 100 staan 12 bouwbedrijven. Dit heeft de Kamer van Koophandel vorige week bekend gemaakt.

Het gaat hierbij om de bedrijven ABT, Basilisk-Contracting, BioBlocks, Drainvast, Duurzaam Bouwloket, Lumeco, Multi-Grip Europe, Netics, Orga Bouw, Sustainable Durable Systems, Vari-Stepp en Zon Energie. Industrie levert de meeste innovatieve bedrijven (18)..

Top 100 uit 300 inzendingen

In totaal waren er 300 inzendingen van mkb-bedrijven, waaruit een panel van innovatie-experts voor deze selectie heeft gezorgd. Zij heeft de nominaties beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet en groeipotentie.

Op 29 september maakt een jury onder voorzitterschap van Ruud Koornstra de exacte notering van elk bedrijf bekend, tijdens de Dag van de Innovatie. Dan wordt dus ook het meest innovatieve mkb-bedrijf van 2016 bekend. “Waarde creëren gaat verder dan innovatie”, vindt Koornstra. “Dat is elkaar helpen verder te komen. Innovatie gaat niet om geld verdienen, maar om het behouden van de aardkloot.”

Innovatie zorgt voor groei

De winnaar krijgt geen prijs. Dit initiatief is namelijk in het leven geroepen om te laten zien waartoe het Nederlandse midden- en kleinbedrijf in staat is. Daarnaast is uit onderzoek van de Kamer van Koophandel onder bedrijven die de afgelopen jaren in de top-100 hebben gestaan, is gebleken dat innovatie zorgt voor groei. Daarnaast zagen alle top-100 bedrijven hun winst toenemen en werden ze internationaal actiever. De complete lijst in alfabetische volgorde staat op MKBInnovatieTop100.nl.

De MKB Innovatie Top 100 wordt gepresenteerd door de Kamer van Koophandel, in samenwerking met De Financiële Telegraaf, Atradius, Capgemini, Nederlands Octrooibureau NLO, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en TNO.

 

Deel dit artikel

permalink