Topranking in tweede editie The Dutch Eco Drivers League

De tweede editie van The Dutch Eco Drivers League vond afgelopen jaar plaats. In deze competitie strijden toonaangevende bedrijven om de titel 'Het groenste wagenpark van Nederland'.

Duurzaam Gebouwd-partner Brink Groep wist de tweede plaats te bemachtigen. 51 medewerkers van de organisatie streden tegen andere bedrijven om de titel 'Het groenste wagenpark van Nederland'. De ranking werd bepaald op basis van de score verbruik. "Brink Groep mag heel trots zijn", vertelt organisator Serge van den Berg van BusinessConcern. "In een jaar tijd zijn de medewerkers van 6 naar 7 gegaan. Winnaar Nebest eindigde op 7,02. Het was duidelijk een nek-aan-nek race."

Veiliger en zuiniger

Tijdens de competitie werd continu het brandstofverbruik van de deelnemende bedrijven gemeten en werden medewerkers uitgedaagd om zuiniger te rijden. Vanaf 1 november 2015 startte Brink Groep een samenwerking met Prodrive Learning. De deelnemende leaserijders van Brink Groep volgen tot oktober 2016 een intensief programma om veiliger en zuiniger te rijden. Gemiddeld resulteert een deelname in 10% minder brandstofkosten, 10% minder CO2-uitstoot en 30% minder schades. "Brink Groep reed al behoorlijk zuinig voor de start en ook werden de kilometerstanden al goed ingevuld. Toch is Brink Groep gemiddeld nog 3,7% zuiniger gaan rijden. Een knappe prestatie", vindt Van Den Berg.

De eindstand van de tweede editie van The Dutch Eco Drivers League

Cursus loont

"Meer mensen zouden deze cursus moeten doen", vertelt Jan Simon Jager van Brink Groep. "Dat zou het verkeer in zijn geheel veel veiliger maken." Daar sluit René Toet van Climate Neutral Group zich bij aan. "70% van het verbruik zit onder de voet van de bestuurder. Als je daarop stuurt ga je echt een groot deel van de mogelijke besparing realiseren."

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Brink Groep bv