Standaard bestektekst luchttechnische apparaten

Een standaard bestektekst voor luchttechnische apparaten is een feit, dankzij een samenwerking tussen Rijksvastgoedbedrijf en De Vereniging Leveranciers van Luchttechnische Apparaten. Het Rijksvastgoedbedrijf gebruikt de bestektekst om het prestatieniveau van klimaatinstallaties in bestaande en nieuwe kantoorgebouwen vast te leggen.

DWA bracht vanuit de rol van rapporteur een standaard contractstuk tot stand. Het bestek is een praktisch document met checklist, waarbij de basiskwaliteit met concrete maatregelen is vastgelegd tussen aannemer en opdrachtgever. Energiebesparing en duurzaamheid vullen het kwaliteitsniveau aan, waarbij de lat hoger wordt gelegd dan wettelijk vereist is.

Goed kwaliteitsniveau en vermijden fouten

“Met deze prestatie-eisen leggen we als opdrachtgever en branche een goed kwaliteitsniveau vast, waarmee we ook veel voorkomende ontwerp- en uitvoeringsfouten vermijden”, vertelt voorzitter Gertjan Middendorf van TC Sector Utiliteit VLA. Doel van de standaard bestektekst is het creëren van een gezond binnenklimaat, een optimaal binnenklimaat, voldoen aan de meest energiezuinige luchtbehandelingsinstallatie en de levenscyclus van de luchtbehandelingsinstallatie verlengen.

Aanpasbaar voor andere branches

De bestekteksten zijn te downloaden via de website van de VLA. Het bestek is eenvoudig aanpasbaar gemaakt voor andere branches en is zo ontwikkeld dat ontwerpers van gebouwen met een onderwijsfunctie ook gebruik kunnen maken van het document.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door DWA