1.400 zonnepanelen op dak transportbedrijf

Op het dak van Mammoet Europe in Schiedam heeft energieleverancier Pure Energie 1.452 zonnepanelen geplaatst. Hiermee wekt de specialist in zwaar transport en huiswerk zo’n 343.000 kWh groene stroom per jaar op.

De panelen staan in de oost-westrichting langs de baan van de zon. Daarnaast weerkaatst de witte dakbedekking het zonlicht. Dit zorgt voor 7% meer stroom. Mammoet gaat alle opgewekte energie zelf gebruiken en bespaart hiermee 240.000 kilo CO2 per jaar.

“Onze specialisten hebben samen met de constructeur bekeken hoeveel zonnepanelen we konden plaatsen op het dak van Mammoet”, vertelt Alfons Wispels, oprichter van Pure Energie. “We benutten nu het dak en de zon optimaal, zodat Mammoet zoveel mogelijk energie zelf duurzaam opwekt.”

Op deze manier wil Mammoet bijdragen aan een betere en duurzame wereld. Herman Markvoort, Facility Manager en lid van het Sustainability Team van Mammoet Europe, kijkt tevreden terug op het eindresultaat. “Ons doel is om overal waar mogelijk energie te besparen. Een duurzamere manier van werken moet gewoon de norm worden.”

Deel dit artikel

permalink