€ 100.000 beschikbaar voor duurzame Oirschotse initiatieven

De gemeente Oirschot stelt € 100.000 beschikbaar om initiatieven op het gebied van energiebesparing, duurzame energieopwekking en efficiënt omgaan met energie te ondersteunen. 

De Brabantse gemeente heeft de ambitie om in 2030 een kwalitatieve, groene gemeente zijn. Dat betekent zowel ‘fysiek groen’ als ‘groen in termen van duurzaamheid’. Daarom stelt Oirschot € 100.000 beschikbaar om duurzame initiatieven uit de samenleving te faciliteren. De bijdrage is maximaal 50% van de totale financiering van het initiatief, tot een maximum van € 5.000.

Ondersteuning voor organisatorische zaken

Met name bewoners(groepen), maatschappelijke organisaties en verenigingen die wonen en werken in de gemeente Oirschot, kunnen voor het uitvoeren van een duurzaam initiatief een bijdragen vragen van de gemeente. Dit geld is bedoeld als financiële ondersteuning voor organisatorische zaken, zoals notariële en adviseurskosten en niet om bijvoorbeeld zonnepanelen aan te schaffen.

CO2-uitstoot verminderen met duurzame initiatieven

Het doel van deze bijdrage is de uitstoot van CO2 te verminderen door duurzame initiatieven te stimuleren. Deze initiatieven moeten in deze gemeente plaatsvinden. Duurzame initiatieven zijn projecten die een bijdrage leveren aan het lokaal opwekken van duurzame energie, efficiënt omgaan met energie en/of energiebesparing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een eigen energie-coöperatie starten door zonnepanelen aan te leggen, een collectieve inkoopactie voor zonnepanelen of woningisolatie, zonne-installatie op het clubgebouw /buurthuis of een verenigingsgebouw energiezuiniger maken.

Geen einddatum voor subsidieaanvraag

Bewoners(groepen), maatschappelijke organisaties en verenigingen die wonen en werken in de gemeente Oirschot, kunnen voor het uitvoeren van een duurzaam initiatief een bijdrage vragen van de gemeente. De aanvrager is altijd een (mede)initiatiefnemer. Het is de eerste keer dat de gemeente Oirschot duurzaamheidssubsidie beschikbaar stelt. De gemeenteraad heeft geen datum gesteld tot wanneer geïnteresseerden deze subsidie kunnen aanvragen. 

Deel dit artikel

permalink