Energie-efficiënt glas verandert van licht naar donker

Glasfabrikant AGC Group en Kinestral Technologies hebben een strategisch partnerschap gesloten voor de productie van actief glas, dat snel van licht naar donker kan overgaan. Volgens beide bedrijven zorgt dit glas voor comfort, energie-efficiëntie en een betere milieuprestatie.

In zijn volledige donkere modus blokkeert dit actieve glas het zonlicht en de bijbehorende warmte en schittering volledig. Daarbij zorgt dit glas voor volledige privacy. In de lichte modus laat het glas daglicht door, zodat er normaal zicht is. De omschakeling vindt plaats met elektriciteit; alleen dan verbruikt het glas energie.

Comfort en verbondenheid

“Door de trend van bijna-nulenergiegebouwen verminderen de glasoppervlakten en komen er dikke ondoorzichtige wanden in de plaats”, vertelt Jean-François Heris van AGC. “Of het glas wordt verborgen achter verduisteringssystemen. Met deze energie-efficiënte glasoplossing zorgen wij ervoor dat mensen comfort en verbondenheid met hun omgeving ervaren.”

Volgens de glasfabrikant schakelt het glas snel en eenvormig om, met alle mogelijke tussenstappen van licht naar donker. Zo kunnen licht en warmte vlot worden aangepast aan de behoeften en stemming van de bewoners. Dit glas in bedoeld voor de bouw- en transportindustrie. 

Deel dit artikel

permalink