Sterkere adviseringspositie ingenieursbureau

Met de toetreding van de Belgische bodemexpert en milieuconsultant Geosan versterkt advies- en ingenieursbureau Tauw zijn positie op de Europese markt voor milieu- en duurzaamheidsadvisering aan bedrijven.

Dit laat Annemieke Nijhof, CEO van Tauw Group, weten. “We zoeken in alle landen naar samenwerkingspartners of sterke partijen, die deel willen uitmaken van Tauw. Ik ben dan ook heel blij dat we met Geosan een vitale toevoeging aan Tauw België kunnen realiseren.”

Geosan liet pas kort geleden weten tot Tauw Group te willen toetreden. “Ze lijkt de perfecte partner voor ons in de ontwikkeling van onze business en in het bereiken van onze strategische doelstellingen in België en Noord-Frankrijk”, verklaart Geosan-stichter Héliane De Vlieghere-Haus. Dit verzoek past in Tauws ‘Strategie en Ambities 2020’. Het adviesbureau wil in dat jaar dekking hebben door heel België en kiest in de groeistrategie hoofdzakelijk voor overnames. “We zetten nu een flinke stap”, vindt Hervé Keirsse, afgevaardigd bestuurder van Tauw België. “Geosan is een sterke speler op dit gebied sinds 1989. Het bedrijf heeft een goede reputatie, is regionaal aanwezig en financieel gezond. Daarnaast biedt het kansen om de bouw- en vastgoedsector te veroveren.”

Beide bedrijven blijven minstens 2 jaar samen bestaan. Ze versterken elkaar met name op het gebied van de aanpak van bodem- en grondwaterverontreiniging en de (her)ontwikkeling van locaties.

Foto: Hervé Keirsse (links) en het echtpaar De Vlieghere proosten op de samenwerking met Tauw Group.

Deel dit artikel

permalink